Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз налякав Європу фальсифікаціями

Понеділок, 21 травня 2007, 11:32

Голова Верховної Ради Олександр Мороз сподівається, що завдяки візиту президента ПАРЄ Рене ван дер Ліндена "політична ситуація буде розв`язуватися легше".

Про це він заявив на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Мороз подякував ван дер Ліндену за сприяння у розгляді на сесії ПАРЄ питання про ситуацію в Україні, зазначивши, що коаліція дотримується "основоположних речей – конституційності, законності, рішення Конституційного Суду", які містяться у резолюції Асамблеї.

"Ми не хочемо, щоб були переможці і переможені, не хочемо ворожнечі", - підкреслив Мороз.

У свою чергу, ван дер Лінден зазначив, що Асамблея готова надавати Україні допомогу у розв`язанні політичної кризи, і висловив сподівання, що резолюція ПАРЄ "може стати інструментом, який допоможе вирішити це питання".

Мороз на прохання ван дер Ліндена поінформував про останні події в Україні, зазначивши, що ситуація стала "більш прогнозованою і більш прозорою". Він, зокрема, зазначив, що "готуються не вибори – готується система фальсифікації голосування, і ми не можемо на це погодитися".

У цьому контексті голова Верховної Ради назвав проблемою України залежність судової влади, наголосивши на необхідності забезпечити її незалежність і унеможливити втручання у роботу суддів.

Мороз підкреслив необхідність забезпечити умови для роботи Конституційного Суду, який повинен отримати можливість розглянути питання про відповідність Конституції указів глави держави про дострокове припинення діяльності парламенту.

При цьому Мороз вкотре зазначив, що він "не проти дострокових виборів, але вони мають відбутися на законній основі". "Необхідно вести зміни до Конституції, до законодавства, і тоді йти на вибори восени, якщо для цього будуть підстави", - сказав він.

Президент ПАРЄ високо оцінив те, що Україні вдалося уникнути сутичок між прихильниками різних політичних сил. "Це демонструє політичну зрілість і те, що політичні сили відчувають певну відповідальність", - сказав він.

Разом з тим, Рене ван дер Лінден зазначив, що "криза триває, і це негативно відбивається на іноземних інвестиціях", оскільки для інвесторів важливі політична та економічна стабільність, верховенство права.

"Я ні на чиїй стороні, я за Україну для України. ПАРЄ – за чесні вибори, здорову економіку, гарні здорові стосунки між політичними партіями", - наголосив він.

На думку президента ПАРЄ, зараз необхідно продемонструвати громадськості "чітку прозору схему вирішення проблеми, те, що Україна здатна вирішити цю ситуацію, вийти з неї достойно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування