Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко підтвердив майбутнє підвищення цін на газ

Понеділок, 21 травня 2007, 12:30

Міністерство палива й енергетики буде намагатися утримати ріст ціни на газ для України у 2008 році на рівні 7-10%.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю журналу "Профіль".

"На жаль, енергоносії у світі в останні роки тільки дорожчають. Наша задача - утримати ріст ціни для України в рамках річного рівня інфляції (7-10%, не більше)", - сказав міністр.

Крім того він розповів про те, що "рівень стратегічного партнерства з Росією в енергетиці такий, що не тільки ми залежимо від Росії, а й вона залежить від нас".

"Але від нас великою мірою залежить і Європа, що одержує 80% російського газу через Україну", - відзначив міністр.

"Ми повинні розуміти: ультимативні заяви України щодо транзиту російського газу одразу позначаться на репутації нашої країни як партнера Європи, не тільки як партнера Росії", - заявив Бойко.

"З іншого боку, Росія продає нам середньоазіатський газ, постачання якого також зв'язані з транзитом, але вже через її територію. Тобто ми взаємозалежні, і сказати про те, хто кому більше потрібен, - дуже складно. Та й не потрібно", - додав він.

При цьому Бойко відзначив, що "головне - щоб економічні вигоди від співробітництва одержували обидві сторони - і Україна, і Росія".

Коментуючи інформацію ЗМІ про те, що Мінпаливенерго хоче повернути у держвласність обласні газорозподільні організації, міністр сказав: "Абсолютно вірно".

"Але не облгази, а державні газорозподільні мережі. І не просто повернути, а навести у цій сфері порядок. До цього нас змушує вал неплатежів", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування