У Піскуна обговорюють долю Пшеничного

Понеділок, 21 травня 2007, 16:15

Станом на 16 годину у Генпрокуратурі триває нарада щодо того, що Валерій Пшеничний виконує обов'язки голови КС попри указ президента Віктора Ющенка про його звільнення.

Про це заявив виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції в понеділок.

"Зараз з цього приводу триває нарада у Генпрокуратурі. Після закінчення брифінгу я сам маю намір під'їхати до ГПУ", - зазначив він.

Також Наливайченко спростував заяви судді КС Сюзанни Станік, також звільненої указом президента, про те, що йому обіцяли посаду посла в Швейцарії за те, що він її посадить.

"Це не правда, я вже працював на посаді посла раніше і ви можете взяти довідку в МЗС про моє попереднє місце роботи", - зазначив виконувач обов’язків голови СБУ.

Коментуючи заяви керівника головного управління з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента Валерія Гелетея, Наливайченко заявив: "Просування є".

"Ми на питання дивимось набагато професійніше і ширше, ніж заяви, які ми отримали письмово від Гелетея і від інших громадян України, які на те виявили бажання", - зазначив він.

"Ті висновки, які ми зможемо зробити, про них буде знати і суспільство, і журналісти. Я не думаю, що ми будемо їх замовчувати", - додав виконувач обов'язків голови СБУ.

Водночас, Наливайченко заявив про завершення СБУ перевірки щодо одного із суддів КС і передачу матеріалів до Генпрокуратури.

"Єдине, в чому ми були, вибачте, з вами не до кінця правдиві, це кількість об'єктів і обсяги нерухомого майна", - зазначив виконувач обов'язків голови СБУ.

"Станом на закінчення перевірки і передачі матеріалів до Генпрокуратури, кількість об'єктів нерухомості перевищує 30", - пояснив він.

"Я думаю, всі інші питання відносяться до компетенції того органу, куди передані відповідні матеріали для надання правової оцінки", - заявив Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування