Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція готова проводити вибори аж у вересні

Понеділок, 21 травня 2007, 18:40

Опозиційні фракції готові до перенесення дати дострокових виборів на початок вересня цього року.

Про це у понеділок заявив заступник лідера фракції БЮТ Григорій Немиря після зустрічі представників парламентських фракцій з президентом ПАРЄ Рене ван дер Лінденом, повідомляє УНІАН.

За словами Немирі, це дасть змогу зробити вибори демократичнішими і забезпечити участь в них усіх політичних сил.

Крім того, зауважив він, цього часу буде достатньо для внесення необхідних змін до законодавства: "Саме тому ми готові відкласти ці вибори аж до початку осені – початку вересня".

Водночас, на думку Немирі, коаліція прагне затягнути кризу аж до 2008 року. За його словами, це підтверджує той факт, що коаліція наполягає на внесенні змін до Конституції, а також формуванні реєстру виборців.

При цьому Немиря наголосив, що для внесення змін до Конституції необхідно проведення як мінімум двох сесій Верховної Ради, а для формування повноцінного реєстру виборів – мінімум рік.

Крім того, він зазначив, що під час зустрічі з президентом ПАРЄ представники коаліції "вимагали фактично втручання зовнішнього чинника у вирішення політичної кризи". Також, за його словами, обговорювалося питання функціонування Конституційного Суду.

У свою чергу, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова після зустрічі з президентом ПАРЄ наголосила, що ван дер Лінден запевнив у активній позиції асамблеї, а також у тому, що вона не підтримуватиме жодну зі сторін конфлікту.

За її словами, ПАРЄ готова запропонувати свою модель виходу з політичної кризи. Вона також наголосила, що і коаліція, і президент ПАРЄ наголошували на тому, що зацікавлені в активній роботі Конституційного Суду, який би виносив "правомірні рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування