Черновецький не вірить, що Ющенко поміняє його на Луценка

Вівторок, 22 травня 2007, 08:30

Київська міська державна адміністрація вважає безпідставними і неправомірними чутки про можливе призначення президентом Віктором Ющенком лідера громадянського руху "Народна самооборона" Юрія Луценка головою адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації з посиланням на начальника юридичного управління КМДА Аллу Бабич.

"Чутки про призначення Юрія Луценка головою КМДА безпідставні і неправомірні", - цитує повідомлення "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Зокрема, Бабич посилається на те, що в 2003 році Конституційний Суд роз'яснив, що Киїміськадміністрацію має очолювати винятково особа, обрана мером, яку президент призначає головою Київміськадміністрації.

"У місті Києві існує єдина посада - Київський міський голова, що, відповідно ст. 12 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", є головною посадовою особою територіальної громади м. Києва й очолює виконавчий орган Київраду - Київську міську державну адміністрацію", - сказано в повідомленні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що є проект указу президента про призначення головою Київміськадміністрації Юрія Луценка.

Як відомо, 14 квітня 2006 року Леонід Черновецький приступив до обов'язків мера Києва, а 20 квітня Ющенко призначив його головою Київської міськдержадміністрації.

У березні 2006 року Черновецький переміг на виборах мера Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News