Янукович звільнив держслужбовця, на якого мав право лише Ющенко

Вівторок, 22 травня 2007, 09:40

Кабінет міністрів звільнив одного з восьми членів Національної комісії з питань регулювання зв'язку Сергія Апасова.

За словами Апасова, у понеділок він отримав розпорядження Кабміну про своє звільнення, повідомляє "Комерсант-Україна".

Відповідно до документа, Апасов звільнений з посади у зв'язку з порушенням етики поводження і присяги держслужбовця.

"Формальною підставою для мого звільнення стала кримінальна справа за заявою члена комісії Віктора Мазура, що вже закрита через відсутність складу злочину", - повідомив Апасов, додавши, що "швидше за все" буде звертатися до суду.

За інформацією членів комісії, у липні 2006 року між Мазуром і Апасовим відбулася сутичка через розбіжність у питанні видачі ліцензій на радіочастотний ресурс у діапазоні 5,125-5,825 Ггц, у якому планується розвивати технологію безпровідної передачі даних WiMAX.

У той же час, Апасов переконаний, що сутичка між ним і Мазуром стала лише формальним приводом для звільнення.

"Єдиною метою мого звільнення є одержання п'яти вирішальних голосів у комісії. Адже чотири вже є: Володимир Звєрєв, Ольга Філіппова, Володимир Олійник і Віктор Мазур", - зазначив він.

У свою чергу, Олійник спростував заяву колеги.

"Насправді кримінальна справа не закрита, а перекваліфікована. Раніше поведінка Апасова розцінювалася міліцією як хуліганство і дійсно була закрита, але розслідування продовжується. Йому ставиться нанесення легких тілесних ушкоджень", - повідомив він, назвавши припущення Апасова "плодом хворої уяви".

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань транспорту і зв'язку, депутат від СПУ Сергій Чукмасов вважає, що Апасов може опротестувати розпорядження Кабміну.

"Відповідно до закону "Про телекомунікацію", звільняти і призначати членів комісії може тільки президент, а крім того у цьому ж законі не існує такої підстави для звільнення, як "порушення присяги держслужбовця", - відзначив він.

Директор Інституту інформаційного суспільства Ярослав Павловський вважає, що звільнення Апасова може викликати скасування великої кількості рішень, прийнятих НКРЗ.

"Очевидно, що Апасов звільнений незаконно", - сказав він, відзначивши що "нинішній глава комісії Володимир Звєрєв підтримує донецькі компанії".

Як відомо, відповідно до закону "Про телекомунікацію", голова та члени НКРЗ призначаються за поданням прем'єр-міністра і звільняються президентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування