Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин влаштував рейдерську атаку, яку розгрібатиме Азаров?

Вівторок, 22 травня 2007, 11:51

Група "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина спробувала в понеділок силою змінити керівництво найбільшого в Україні підприємства енергетичного машинобудування – харківського "Турбоатома".

Про це розповіла глава центра громадських зв'язків МВС у Харківській області Лариса Волкова з посиланням на начальника УБОЗу Віктора Дятлова, повідомляє "Комерсант-Україна".

Представники групи, яка володіє міноритарним пакетом акцій компанії, з рішенням Госпсуду Києва проникли на підприємство і спробували вивести гендиректора Віктора Суботіна з території заводу.

За словами члена наглядової ради "Турбоатома" Ігоря Куіди, що представляє інтереси групи "Енергетичний стандарт", постанова Госпсуду Києва від 18 травня як запобіжний захід заблокувала наказ ФДМ про призначення Суботіна гендиректором підприємства.

"Директор, відповідно до статуту "Турбоатома", повинен призначатися або наглядовою радою, або зборами акціонерів. Ми хотіли б бачити на цьому місці нашу кандидатуру, але розуміємо, що в нас невелика кількість голосів і на зборах акціонерів ми не зможемо цього домогтися", - пояснив він.

"Тому хочемо повернути ситуацію, яка існувала до цього незаконного призначення, і попереднього директора Євгена Бєлінського, що був легітимним", - додав Куіда.

Зі свого боку у ФДМ заявили, що мають намір оскаржити дії "Енергетичного стандарту" у суді і домогтися втручання в ситуацію Кабінету міністрів. "Відбулася звичайна спроба рейдерства з боку структур Костянтина Григоришина", – сказала прес-секретар ФДМ Ніна Яворська.

У відомстві додали, що, відповідно до статуту "Турбоатома", гендиректора призначає ФДМ, а збори акціонерів або наглядова рада тільки затверджують, тому вимога представників "Сварог Ессет Менеджмент" безпідставні.

Джерело в уряді розповіло, що про ситуацію вже повідомлено віце-прем'єру Андрію Клюєву: "У вівторок він збере в Кабміні робочу групу, яка розгляне законність дій, що сталися. Якщо буде необхідно, у ситуацію втрутиться антирейдерська група під керівництвом Миколи Азарова".

У прес-службі Генпрокуратури заявили, що за фактом подій, які відбулися, порушена кримінальна справа за статтею про хуліганство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування