Мороз знайшов спосіб налаштувати людей проти президента

Вівторок, 22 травня 2007, 12:00

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє, що не може підписати зміни до закону про бюджет, щоб він був оприлюднений.

Про це він заявив у вівторок на засіданні парламенту.

Перед цим депутат від Партії регіонів Василь Кисельов закликав голову Верховної Ради опублікувати за своїм підписом зміни до державного бюджету на 2007 рік.

"19 травня минув термін для опублікування закону про внесення змін у закон про держбюджет", - заявив Кисельов з трибуни парламенту.

"Якщо президент відмовився підписати закон, ви зобов'язані через 15 днів опублікувати цей закон у "Голосі України" за своїм підписом. Даний закон чекають 17 мільйон громадян. Він повинен виповнюватися Кабміном з 1 червня. Я наполягаю, щоб ви його опублікували за своїм підписом", - нагадав депутат.

Натомість Мороз заявив, що "з дорогою душею підписав би і оприлюднив закон", але не має на це права за нинішньою Конституцією.

"За Конституцією, якщо президент за 15 днів не наклав вето, то закон вважається схваленим і оприлюднюється. Але за підписом президента!", - пояснив спікер.

Водночас він запропонував оприлюднити закон як схвалений ВР, а людям ходити до місцевих органів влади і добиватися, чому їм не виплачують виділені бюджетом кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News