Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороза попросили не втягувати суддів у свої "розборки"

Вівторок, 22 травня 2007, 12:30

Президії Верховного Суду і Ради суддів розцінюють рішення Верховної Ради про проведення 23 травня парламентських слухань щодо стану правосуддя в Україні як можливу форму втягування судової гілки влади у кризу однією зі сторін протистояння.

Про це йшлося на "екстреному" засіданні президій ВСУ та Ради суддів, яке 21 травня відбулося під головуванням голови ВСУ Василя Онопенка та голови Ради суддів Петра Пилипчика, повідомляє прес-служба ВСУ.

Судді акцентували увагу на "поспішливості підготовки питання проведення слухань, ігноруванні парламентарями низки нормативних вимог".

Також вони розцінили такий депутатський захід "як можливу форму втягування однією зі сторін політичного протистояння у політичну кризу ще й судової гілки влади, використання суддівського корпусу для задоволення певного політичного інтересу".

"Виходячи з цього, члени президій ВС і Ради суддів визнали за неможливу участь представників суддівського корпусу у парламентських слуханнях, як таких, що можуть ускладнити ситуацію у сфері правосуддя", - зазначається у повідомленні.

"А самих законодавців судді застерегли від недоцільності проведення у нинішній політичній ситуації таких заходів, що можуть поглибити політизацію правосуддя", - додає прес-служба.

Під час засідання судді розцінили "факти системного і нахабного тиску на суддів, втручання у діяльність судів як спроби свідомої і цілеспрямованої руйнації судової системи, політизації судів, намагання перетворити суд з органу правосуддя на важіль виконання політичних та особистих замовлень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...