Тарута незабаром зіллється з "Газметалом"

Вівторок, 22 травня 2007, 12:55
ЗАТ "Газметал" (знаходиться під управлінням КК "Металоінвест") і український "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) найближчим часом завершать переговори про злиття.

Про це заявив гендиректор ЗАТ Максим Басов на конференції "П'ятий металургійний саміт" у Москві у вівторок.

"Результат переговорів - або оголосимо про злиття, або про перенесення консультацій на більш тривалий час", - повідомив він.

Басов уточнив, що до кінця місяця планується завершити оцінку активів сторін. Він не став прогнозувати підсумки переговорів.

Басов додав, що "Газметал" також зацікавлено в злитті з металургійними компаніями, які мають дефіцит сировини.

За його словами, такі переговори з компаніями уже ведуться, але він відмовився уточнити їхні назви.

Основний акціонер "Газметалу" Алішер Усманов заявляв Financial Times, що хотів би провести первинне публічне розміщення акцій нової компанії, що може бути створена в результаті злиття з "Індустріальним союзом Донбасу", протягом року в Лондоні.

Він говорив також, що Сергій Тарута, один із двох основних власників ІСД, може стати президентом нової компанії, а "Газметал" призначить голову ради директорів.

На думку Усманова, синергетичний ефект від об'єднання активів російського ЗАТ "Газметал" і українського холдингу "Індустріальний союз Донбасу" складе $1 млрд на рік. Капіталізація об'єднаного бізнесу складе від $15 млрд до $19 млрд.

"Металоінвест" також очікує найближчим часом рішення уряду України про створення спільного підприємства по Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд (КГЗКОР).

"Закінчений аудит активів цього проекту, зроблена оцінка, інформація передана в уряд, і ми очікуємо його рішення", - сказав Басов.

За його словами, компанії, обрані для реалізації даного проекту - "Металоінвест" і "Смарт-групп" - на паритетних засадах створили Українську рудну гірничо-металургійну компанію (УРМК).

Говорячи про хід реалізації проекту добудування КГЗКОРа, Басов сказав, що процес йде повільніше, ніж очікувалося. На його думку, основною причиною є неврегульований борг по даному проекті перед іншими країнами-учасниками.

"У тому числі накладається політична ситуація на Україні, і багатьом чиновникам зараз не до цього", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування