Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Нашій Україні" вирішили, що робоча група вже не працює

Вівторок, 22 травня 2007, 14:54

Робоча група вже не засідає, а подальший вихід з кризи залежить від домовленостей між президентом і прем’єром, вважає член робочої групи Юрій Ключковський.

Про це він сказав в інтерв’ю сайту RAZOM.

"Я не знаю ні про яке сьогоднішнє засідання робочої групи з підготовки проведення дострокових парламентських виборів", - заявив Ключковський.

За його словами, робоча група зробила практично все, що могла у даній ситуації.

Ключковський також нагадав про популістські та деструктивні ініціативи КПУ та СПУ.

"Водночас, робоча група, за винятком кількох розходжень, які включені в протокол розбіжностей, напрацювала законопроекти, які необхідно прийняти у Верховній Раді задля проведення парламентських перевиборів. Ці розбіжності мають не правовий, а політичний характер", - підкреслив він.

Ключковський додав, що вони узгоджуватимуться вищим керівництвом держави.

Він нагадав, що до протоколу розбіжностей увійшли питання щодо формування державного реєстру виборців, способу прийняття "пакету" законопроектів у ВР, а також надумане комуністами питання щодо встановлення порогу явки виборців.

Ключковський сказав, що компроміс щодо перевиборів залежить від того, наскільки всі політичні гравці усвідомлюють необхідність якнайшвидшого виходу з політичної кризи.

"На жаль, на засіданнях робочої групи я бачив, що деякі політичні сили зацікавлені у затягненні кризи", - додав він.

"Пошук компромісу – це екзамен для політичних сил, адже деякі з них ставлять за мету національні, а інші - кон’юнктурні інтереси. Чим швидше буде знайдений компроміс, тим швидше Україна вийде з політичної кризи", - підкреслив Ключковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування