Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подав до суду через неконституційні процедури

Вівторок, 22 травня 2007, 15:06

Президент Віктор Ющенко оскаржує діяльність суддів Конституційного Суду у зв’язку з намаганням "вирішити політичну кризу через неконституційні процедури".

Про це він заявив під час поїздки до Черкаської області, мотивуючи підстави для свого позову до голосіївського суду Києва.

"Мені стало відомо про розгляд у Конституційному Суді низки питань, які відносяться до врегулювання через рішення КС причин політичної кризи", - сказав президент.

За його словами, існує "певна інформація, яка потребує перевірки".

"І саме це дало підстави звернутися до Голосіївського суду з відповідним поданням", - зазначив Ющенко.

Він також висловив переконання, що його позов буде розглянутий, і по ньому буде винесено рішення найближчим часом

"Разом з тим, я хотів би заявити, що реанімація роботи Конституційного Суду, зокрема через залучення відсторонених від обов’язків суддів, які не володіють повноваженнями, узурпація влади та її самозахоплення - це ті процеси, які відбуваються в КС, щоб зробити фактично одностороннім його рішення по будь-якому питанню", - заявив Ющенко.

"На жаль, цей процес окрім політичної тріскотні, ніякої іншої уваги не викликає", - сказав він, зауваживши, що питання корумпованості суддів КС також заважає суду прийняти об’єктивне рішення.

"Очевидно, що ключики від квартири, від офісних приміщень чи земельної ділянки, цих підстав достатньо, щоб похитнути морально-етичну позицію і незаангажованість суддів", - зазначив Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...