Мартинюк каже, що група сьогодні не закінчить, але канікули - будуть

Вівторок, 22 травня 2007, 16:50

Перший віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк сумнівається в тому, що робоча група у вівторок закінчить свою роботу.

В інтерв'ю журналістам він заявив, що, швидше за все, засідання робочої групи будуть продовжуватися, повідомляє Ліга.

"Дуже сумніваюся, що сьогодні можна буде все вирішити, тому що невирішених проблем набагато більше, ніж вирішених", - зазначив віце-спікер.

Мартинюк підкреслив, що найголовніша проблема полягає в тому, як забезпечити законність проведення виборів, а саме - де знайти статтю Конституції, на підставі якої можна було б оголосити про проведення дострокових виборів.

За словами Мартинюка, вибори повинні бути законними, чесними й демократичними. Для цього, на його переконання, необхідно внести зміни в закон про вибори народних депутатів, зокрема, врегулювати процедуру проведення дострокових виборів.

Крім того, наголосив парламентарій, залишається актуальним питання створення реєстру виборців.

Мартинюк зазначив, що сьогодні в Україні ніхто не знає, скільки українців перебуває за межами країни. "Одні кажуть 5 мільйонів, інші - 7, а це, в основному, представники західних областей, що, як правило, беруть найактивнішу участь у виборах", - сказав він.

За словами Мартинюка, якщо буде створений Державний реєстр виборців, то буде зрозуміло, "хто де знаходиться і чи має право брати участь у виборах".

Мартинюк наголосив, що робоча група буде продовжувати свої засідання "сьогодні, завтра і післязавтра". Він зазначив, що йому відомо про те, що є якийсь час для того, щоб погодити перераховані питання.

Відповідаючи на питання про те, чи піде парламент вчасно на канікули, Мартинюк зазначив, що його насьогодні більше цікавить не це питання, а те, як добре провести 5-9 липня перше в історії України парламентське засідання ОБСЄ.

"А канікули будуть", - додав Мартинюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування