Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов пропонує суддям називати все своїми іменами

Вівторок, 22 травня 2007, 18:25

Член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов закликає суддів не звертати уваги на "політичну" діяльність Верховного Суду України і називає його заяви цинічними.

Так Ківалов відреагував на рішення президій ВСУ і Ради суддів України про неможливість участі представників суддівського корпусу в парламентських слуханнях 23 травня про стан правосуддя в Україні.

"З повідомлення випливає, що голові ВСУ не сподобалася форма запрошення на парламентські слухання. Очевидно, голова ВСУ вважає, що просити його взяти участь у парламентських слуханнях треба якось особливо", - відзначає Ківалов.

"А для кого проводяться ці слухання? Кому, насправді, цікава проблема правосуддя в Україні? На цьому тлі цинічно виглядають заяви ВСУ про те, що судова система в небезпеці: виходить, за закритими дверима говорити про проблеми легше, ніж на всю країну?", - додав він.

При цьому Ківалов запитує: "Чому б голові ВСУ не прийти на парламентські слухання і не спробувати знайти шляхи виходу з кризи, у яку загнали судову систему ті політичні сили, з якими пов'язують голову ВСУ?".

"Відповідь очевидна: Василь Онопенко не відстоює інтереси суддів. Його не турбує колосальний тиск і залежність, яким піддаються судді. Його не турбують громадяни, для яких правосуддя стає все більш недосяжним", - вважає депутат.

На його думку, "зараз одна з найбільших проблем судоустрою – залежність суддів, судді сьогодні залякані - вони бояться потрапити в немилість, і до голови ВСУ – зокрема".

"Адже з неугодними суддями розправляються без особливих церемоній. Про це свідчать "кадрові зачистки" у судах усіх рівнів, включаючи Конституційний. А можливо, голові ВСУ така ситуація вигідна і він не хоче нічого змінювати?", - запитує Ківалов.

Він закликав суддів "не звертати уваги на політичну діяльність ВСУ і називати речі своїми іменами".

"Проігнорувавши тематичні парламентські слухання, голова ВСУ ще раз підкреслить те, що політика для нього набагато ближче, ніж правосуддя", - вважає Ківалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування