Організатори виборів не змогли задовольнити вимогу Тимошенко

Вівторок, 22 травня 2007, 20:38

Центрвиборчком звертається до президента Ющенка і Верховної Ради невідкладно вжити заходів для змін виборчого законодавства стосовно формування окружних виборчих комісій і територіальних округів.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні ЦВК.

При голосуванні вісім членів Центрвиборчкому підтримали постанову, чотири висловилися проти, і утримався один представник комісії, передає УНІАН.

Як повідомлялося, у понеділок увечері ЦВК, яка весь день працювала в режимі нарад, не прийняла жодної з двох запропонованих постанов на виконання рішення Печерського райсуду Києва від 11 травня за позовом БЮТ до ЦВК про бездіяльність щодо формування окружних виборчих комісій.

Один з проектів передбачав формування окружних комісій за представленням голови ЦВК на підставі пропозицій двох парламентських ("Наша Україна" і БЮТ) і ряду позапарламентських партій (зокрема, Народна партія, УНП, Всеукраїнське об`єднання "Свобода", партія "Вперед, Україна!" тощо).

Другий проект передбачав визнати неможливим формування окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів.

Печерський районний суд Києва постановою від 11 травня 2007 року задовольнив позов БЮТ до ЦВК.

Колегія суддів визнала протиправною бездіяльність ЦВК щодо неформування у визначений законодавством про вибори термін окружних виборчих комісій з підготовки і проведення позачергових виборів.

При цьому Центральну виборчу комісію суд зобов`язав у триденний термін з моменту набуття чинності постанови створити окружні виборчі комісії, які здійснюватимуть підготовку і проведення позачергових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування