Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун і Наливайченко займуться приватизацією "Комсомольського РУ"

Середа, 23 травня 2007, 09:26

Президент Віктор Ющенко просить Службу безпеки та Генеральну прокуратуру перевірити дотримання законодавства під час приватизації ВАТ "Комсомольське рудоуправління".

Відповідні листи президент направив виконуючому обов’язки голови СБУ Валентину Наливайченку та генпрокурору Святославу Піскуну, повідомляє прес-служба президента.

У листі Ющенка Наливайченка щодо приватизації ВАТ "Комсомольське рудоуправління" зазначається, що Фонд державного майна 18 травня 2007 року провів конкурс з продажу державного пакета акцій ВАТ "Комсомольське рудоуправління" у розмірі 38,14 %.

Інформаційне повідомлення ФДМ про продовження конкурсу з продажу акцій цього підприємства ("Відомості приватизації" від 16 травня 2007 року № 18) дає підстави стверджувати, що конкурс проводився з висуненням до його учасників додаткових умов приватизації, сказано в листі.

Глава держави зазначає у листі, що конкурс проведено всупереч нормам Державної програми приватизації на 2000-2002 роки, відповідно до якої додаткові умови можуть бути встановлені лише щодо продажу контрольного пакета акцій стратегічних підприємств.

З огляду на це, Ющенко просить СБУ в межах своєї компетенції розглянути питання щодо дотримання ФДМ чинного законодавства під час приватизації ВАТ "Комсомольське рудоуправління" та у разі встановлення порушень вжити відповідних заходів.

Водночас, у листі до Піскуна Ющенко наголосив, що проведення зазначеного конкурсу стало можливим після скасування постановою Господарського суду Києва наказу ФДМ від 27 жовтня 2006 №1641.

Глава держави просить Генпрокурора відповідно до ст. 121 Конституції та ст. 36 закону "Про прокуратуру" розглянути питання щодо вступу прокуратури у зазначену справу Господарського суду Києва на стороні ФДМ та оскаржити зазначене рішення суду з одночасним поданням клопотання про вжиття судом заходів, спрямованих на недопущення відчуження державного пакета акцій ВАТ "Комсомольське рудоуправління".

"У разі наявності відповідних підстав, прошу оскаржити проведення зазначеного конкурсу в установленому порядку", - йдеться у листі президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування