Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі хочуть вибори після рішення КС і скаржаться на адмінресурс Тимошенко

Середа, 23 травня 2007, 10:33

Партія регіонів наполягає на тому, що позачергові парламентські вибори можуть відбутися тільки після рішення Конституційного Суду щодо конституційності указів президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради.

Про це сказано у заяві Партії регіонів, яку з трибуни парламенту у середу оголосив "регіонал" Олександр Стоян.

Водночас, на думку "регіоналів", оточення президента і представники опозиції, "ці провокатори, розгорнули справжні бойові дії" проти парламенту і суддів КС.

"Тиск на суди з боку керівних працівників секретаріату президента набув масового характеру. У намаганні добитися розформування КС секретаріат президента не гребує прямим тиском на його суддів", - сказано у заяві.

"На суддів КС за квотою президента тиснуть, вимагаючи від них заяв про відставку. Тиск на суддів КС чиниться і через підконтрольні секретаріату президента силові відомства – СБУ та Генпрокуратуру", - додав Стоян.

У зв’язку з цим Партія регіонів закликає керівництво секретаріату президента "відмовитися від довкола політичних ігрищ, тиску на суди, політичних заяв на адресу суддів КС".

Крім того, "регіонали" вважають, що у разі проведення дострокових парламентських виборів опозиція використовуватиме адмінресурс і намагатиметься спотворити результати волевиявлення.

"Дуже важливою є публічна відмова всіх партій і блоків від використання адміністративного ресурсу під час виборів і фальсифікації їх результатів. Адже про те, що "Наша Україна" і БЮТ можуть застосувати наявний у них адмінресурс публічно заявляють вже представники їхнього табору", - сказав він.

У зв’язку з цим Партія регіонів пропонує всім учасникам виборчих перегонів підписати документу про відмову від спроб викривлення результатів народного волевиявлення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування