Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз погоджується розпустити Раду. Але йому потрібен 151 підпис

Середа, 23 травня 2007, 11:07

Голова Верховної Ради вважає можливим проведення дострокових виборів в разі внесення змін до Конституції або складення депутатських повноважень 151 депутатом.

Про це він заявив на засіданні Ради в середу.

"Ви пам’ятаєте на початку 70х був прекрасний фільм "Ошибка резидента" і "Судьба резидента". В нашій ситуації мені це нагадує фільм "Помилка президента". Це що стосується проведення виборів на основі указів його...", - заявив Мороз.

"Ясно, що президент хоче, щоб була чистота вибору, щоб люди з фракції у фракцію не переходили, щоб була взаємодія між гілками влади...Так, а хто того не хоче? І ми не проти. Він вдався до такого методу вирішення, але виявилось, що його радники не вміють читати Конституцію. Ну в нас таке буває, що дехто має вищу освіту, не маючи середньої", - зауважив спікер.

За його словами, із ситуації, що склалася, є два логічних виходи.

"Або внести зміни до Конституції, і тоді Рада повинна одержати право приймати рішення про дострокові вибори і припинення повноважень ВР. Або другий варіант, який пов’язаний з виходом, складенням повноважень 151 депутатом", - вважає голова ВР.

"Тоді виникає колізія, які слід вирішувати виборами", - зазначив Мороз, додавши, що Рада готова до обох варіантів.

Він також запропонував розглянути наступного тижня зміни до Конституції, оскільки комітет не встигає підготувати їх на четвер.

Для реалізації іншого варіанту - він запропонував опозиціонерам подати заяви до секретаріату Ради.

"Хай приходять сюди заяви, здають до секретаріату, звіряють підписи. Тоді з'явиться правова підстава, а оскільки ЦВК обнулила списки, то ми знаходимося в полі, де треба щось вирішувати, і ми готові таке рішення приймати", - запевнив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування