Верховний Суд теж збунтувався проти Ющенка

Середа, 23 травня 2007, 11:14

Верховний Суд і Рада суддів звинувачують президента Віктора Ющенка у виданні указів, що стосуються судів, без юридичних підстав.

Про це сказано в заяві президій Верховного Суду й Ради суддів, повідомляють "Українські новини".

На думку суддів, деякі рішення президента, які стосуються організації діяльності судової влади, не мають відповідних юридичних підстав.

Зокрема, у заяві згадуються укази президента від 11 вересня 2006 року №747, від 12 березня №190 й 23 березня №240, у яких регламентуються повноваження голови Верховного Суду, голів вищих спеціалізованих судів, Ради суддів й інших органів суддівського самоврядування, і вводяться не передбачені законом процедури призначення суддів на адміністративні посади в судах загальної юрисдикції.

"Велике занепокоєння викликає реалізація президентом України наділеного ним самого себе права одноосібно, без участі голів відповідних судів й органів суддівського самоврядування призначати виконуючих обов'язки голів судів", - сказано в заяві.

Верховний Суд і президія Ради суддів також зазначають, що всупереч указу від 23 березня №240 за спрощеною процедурою відбулися призначення не тільки виконуючих обов'язки голів судів, але і їхніх заступників.

Раніше Конституційний Суд визнав неконституційним призначення й звільнення голів і заступників голів судів президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News