Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович думає, що "підвішені" Станік і К° не заважають КС

Середа, 23 травня 2007, 11:59

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє про легітимність роботи Конституційного Суду, незважаючи на трьох звільнених президентом Віктором Ющенком суддів.

"Діяльність Конституційного Суду легітимна. Існує судове рішення, яке припиняє дію указів президента про звільнення Сюзанни Станік, Валерія Пшеничного і Володимира Іващенка. До того моменту, поки ухвали судів не будуть скасовані у вищій судовій інстанції або ж поки не буде ухвалене негативне для суддів рішення по суті суперечки, судді працюють у суді на законних підставах", - сказав Лавринович в інтерв'ю "Делу".

Водночас він назвав незаконними укази президента про звільнення суддів КС.

"Ці укази і процедура їхньої підготовки суперечать закону про Конституційний Суд і регламент Конституційного Суду. Залишилося без відповіді питання, у чому полягало порушення присяги названими суддями. А відповідь на це питання має бути обов'язковою і доказовою", - сказав міністр.

Він також відзначив, що, відповідно до закону про КС, призначення президентом суддів повинне вирішуватися після консультацій із прем'єр-міністром і міністром юстиції.

"Призначеним вважається претендент, затверджений указом президента. При цьому указ повинен бути скріплений підписами прем'єр-міністра і міністра юстиції України", - сказав Лавринович.

Крім того, міністр припустив можливість розпуску Державної судової адміністрації і передачі її функцій Мін'юсту.

"Державна судова адміністрація з'явилася у 2002 році. В інших країнах ці функції виконує Мін'юст. В одному із законопроектів про зміни закону про судоустрій є така пропозиція. Тільки бідна країна може дозволити собі бездумно використовувати кошти і утримувати великий кадровий склад додаткового органу", - сказав він.

Як відомо, раніше Мін'юст дав доручення Судовій адміністрації почати моніторинг судових позовів проти діяльності Кабінету Міністрів і прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Представники опозиції заявляли про неконституційність такого рішення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування