Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун особисто відбілив Станік і К°

Середа, 23 травня 2007, 13:06

Генеральний прокурор Святослав Піскун вважає, що Сюзанна Станік, Валерій Пшеничний та Володимир Іващенко законно обіймають посади суддів Конституційного Суду.

Про це генпрокурор заявив в інтерв`ю УНІАН.

Піскун висловив думку, що у вівторок Голосіївський районний суд Києва вирішив питання законності перебування Станік, Пшеничного та Іващенка на посадах суддів КС.

"Що стосується законності чи незаконності перебування на посадах суддів Конституційного Суду, це питання, мені здається, вирішено у Голосіївському суді, і у суддів на руках рішення. Законне воно чи не законне, це зараз вивчає Вища рада юстиції. Але у суддів на руках є рішення, згідно якого вони повинні приступити до виконання своїх обов’язків", - сказав Піскун.

Як відомо, президент Віктор Ющенко своїми указами від 30 квітня, 1 і 10 травня звільнив Станік, Пшеничного і Іващенка з посад суддів КС у зв`язку з порушенням присяги.

Кам’янобрідський суд Луганської області ухвалив рішення поновити їх на посадах суддів КС.

Раніше Генпрокуратура також закрила кримінальну справу за фактом самовільного присвоєння владних повноважень і звань посадовими особами - суддями Конституційного Суду Станік, Пшеничного і Іващенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...