Росія починає натякати, що не хоче йти з Криму

Середа, 23 травня 2007, 13:39

У Москві зацікавлені в продовженні термінів перебування бази Чорноморського флоту РФ у Севастополі після 2017 року.

Про це заявив заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін в інтерв'ю "Російській газеті", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Природно, для Росії було б кращим залишатися тут і надалі, хоча вирішальне слово, звичайно, за Україною", - відзначив дипломат.

У той же час Карасін закликав не політизувати питання про базування Чорноморського флоту в Криму.

"Нагнітання пристрастей навколо Чорноморського флоту - питання не юридичної якості документів, а політичних позицій і емоцій", - відзначив російський дипломат.

Він також висловився за конструктивне обговорення даного питання: "Якщо сторони мають намір рухатися шляхом конструктивного вирішення спірних питань без їхньої політизації і нагнітання непотрібного ажіотажу, то навіть найважчі етапи буду пройдені швидко і без втрат".

Росія, за словами Карасіна, готова "до такої щирої, серйозної розмови".

Він додав, що на даний момент переговори зосереджені не на виведенні російської бази з території України, а на забезпеченні умов для її функціонування.

"Над цим ми маємо намір працювати і надалі, що логічно і зрозуміло: флот повинен виконувати свої задачі незалежно від того, скільки йому часу знаходитися на українській території", - наголосив Карасін.

Він визнав, що з низки найважливіших питань зберігаються розбіжності, однак відзначив, що за час переговорів було вирішено багато проблем, пов'язаних з перебуванням російських моряків у Криму.

"У цілому, думаю, наша робота сприяє тому, щоб Чорноморський флот повною мірою виконував задачі, що стоять перед ним, а проблеми, що виникають у зв'язку з його перебуванням на території України, вирішувалися в дусі російсько-українського добросусідства", - сказав заступник голови МЗС Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування