Вибухівка, знайдена СБУ, могла вибухнути коли-завгодно

Середа, 23 травня 2007, 16:21

Завершено експертизу пристрою, що був вилучений під час обшуку комерційної охоронної структури, яка здійснювала незаконну оперативно-розшукову діяльність.

Як повідомила в середу на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, експерти установили, що вилучений пристрій є вибуховим і належить до радіокерованого саморобного пристрою осколково-фугасної дії.

Особливість цього вибухового пристрою полягає в тому, що в його конструкцію входять бойові припаси і вироби промислового виробництва, тобто, електродетонатори, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Остапенко, принцип дії пристрою полягає в тому, що при проходженні керованого радіосигналу відбувається вибух.

"Найбільш небезпечним цей пристрій є тому, що може вибухнути не тільки під час кодованого сигналу, але й у результаті надходження випадкового радіосигналу, що збігається за частотою", підкреслила вона.

Крім того, такий вибуховий пристрій може вибухнути при падінні, здавлюванні або термічному впливі.

У даний час, за словами керівника прес-служби, продовжується технічна експертиза вилучених під час обшуку інших предметів: комп'ютерів, "жучків", приладів для відеоспостереження.

Найближчим часом буде ухвалено процесуальне рішення і визначена підслідність за даними фактами.

Як повідомлялося з посиланням на в.о. глави СБУ Валентина Наливайченка, Служба безпеки України припинила в Києві діяльність комерційної охоронної структури, яка незаконно проводила оперативно-розшукову діяльність, зокрема, прослухувала громадян України.

Затримані 8 осіб, причетних до діяльності цієї структури, і вилучені матеріали, апаратура, деякі зведення на громадян України, серед яких є журналіст і співробітники правоохоронних органів. Крім того, вилучено саморобний вибуховий пристрій.

Також у приміщенні цієї фірми правоохоронці знайшли ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням, що може бути складовою частиною комплексів моніторингу каналів мобільного зв'язку, технічні засоби негласного одержання інформації, так звані жучки, радіомікрофони, скануючий радіоприймач, відеокамери, фотоапарати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...