Янукович не хоче, щоб КС був "дамокловим мечем"

Середа, 23 травня 2007, 17:37

Прем'єр Віктор Янукович наполягає на легітимності Конституційного Суду і необхідності виконання його рішень усіма гілками влади в тому числі і щодо законності указу про достроковий розпуск парламенту.

"Рішення треба виконувати. Суд легітимний, суд працює - це конституційний орган", - сказав Янукович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим він підкреслив, що "зараз не потрібно цим рішенням (про легітимність указу про розпуск парламенту) нікого заганяти в глухий кут". "Я проти того, щоб це рішення було дамокловим мечем", - сказав прем'єр.

Янукович підкреслив важливість і відповідальність всіх органів влади перед законом.

"Якщо допущено помилку, виходить, вона не повинна ніколи повторюватися, але, якщо помилка стає закономірною, якщо ми керуємося принципом політичної доцільності - цього вже допускати не можна, тут ми повинні бути принципово на стражі, тому що ми в такий спосіб можемо розвалити державу", - сказав Янукович.

Прем'єр застеріг представників секретаріату президента від заяв, які дискредитують Конституційний Суд, відзначивши, що такі заяви "серйозно шкодять процесу врегулювання сформованої ситуації".

Він також звернув увагу на те, що "наполегливі спроби дискредитувати суддів Конституційного Суду з метою зірвати роботу вищого конституційного органу країни, фактично можуть привести до дискредитації всієї судової системи".

"Це, у свою чергу, уже прямо загрожує існуванню України як правової, демократичної держави", - підкреслив Янукович.

Прем'єр висловив надію, що КС витримає тиск, який чиниться на нього, і ухвалить "справедливе, законне рішення, якого очікує від нього, без перебільшення, весь український народ".

"Ми віримо, що політична доцільність ніколи не замінить закон, і будемо принципово відстоювати незалежне і повноцінне функціонування всіх галузей влади: законодавчої, виконавчої, і, безумовно, судової", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування