Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просив Ющенка прийняти Мороза

Середа, 23 травня 2007, 18:40

Відмова більш ніж третини депутатів Верховної Ради від своїх мандатів може стати законною підставою для рішення про дострокові вибори в парламент, вважає прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"Законне рішення про проведення дострокових виборів, яким воно може бути? Таким, по якому депутати домовляться: саморозпуск парламенту, все що завгодно. Можливо, вони домовляться: якщо є 150 або 170 або 190 депутатів - будь ласка реєструйте заяви (про додавання депутатських повноважень), робіть законні підстави для проведення дострокових виборів, ми цьому процесу не будемо перешкоджати", - сказав Янукович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У цьому випадку ми всі будемо діяти в рамках закону і Конституції. Спокійно це все можна вирішити в стінах парламенту й інших варіантів не існує ", - додав він.

Прем'єр підкреслив, що в ухваленні рішення про дострокові вибори "повинна бути черговість".

За його словами, коаліція може погодитися на дострокові вибори при виконанні певних умов, серед яких підготовка законодавчої бази "для проведення чесних і прозорих виборів".

Янукович повідомив, що попросив президента Віктора Ющенка прийняти главу Верховної Ради Олександра Мороза й обговорити це питання, оскільки, як відзначив прем'єр: "Олександр Мороз буде ставити підписи під усіма цими документами".

Янукович підкреслив, що питання про дострокові вибори буде вирішено після повернення опозиції в сесійний зал і після того, як "послідовно будуть ухвалюватися всі рішення", що стосуються дострокових виборів. "Варіантів інших нема", - підкреслив прем'єр.

На його думку, "якщо подивитися з практичної, людської точок зору" прийнятною датою дострокових виборів може бути "кінець вересня і будь-які дні жовтня".

"І саме головне, що ми всі повинні робити законно, щоб після того, як були прийняті рішення, ні в кого не було підстави заперечити результати цих виборів і щоб після виборів знову не було якихось підстав знову розпустити цей парламент", - сказав прем'єр.

За його словами, для забезпечення чесних і законних виборів необхідно зробити кілька кроків - внести зміни в законодавство, повернути роботу всіх гілок влади в правове поле і знайти правовий вихід із кризи.

"Робоча група вже підготувала пакет необхідних рішень. Після його прийняття у Верховній Раді, треба буде підготувати зміни до Конституції, внести їх на розгляд Конституційного Суду і потім остаточно прийняти в парламенті", - сказав Янукович.

"Ми повинні забезпечити верховенство права. Іншого шляху немає. Ми повинні зробити все, щоб Україна стала сильнішою після виборів. Якщо ми не зможемо цього зробити, якщо вибори тільки погіршать життя людей, то треба добре подумати - чи потрібні такі вибори Україні?", - підкреслив прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування