Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович пожалівся англійцям на тих, хто затягує вибори

Четвер, 24 травня 2007, 08:23

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович заявляє, що підготовка і проведення дострокових виборів до Верховної Ради затягується через політичні сили та інші державні установи, задіяні в організацію виборів.

Про це він заявив на зустрічі з послом Великобританії в Україні Тімом Барроу в середу, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Центральна виборча комісія як один з суб’єктів організації виборів могла б виконати заходи, визначені саме щодо неї виборчим законодавством. Але є низка факторів, на які Комісія не впливає", - передає прес-служба слова Давидовича.

"Адже, крім цієї інституції, у забезпеченні організації дочасних виборів мають також бути задіяні інші державні установи, політичні сили. І своєчасна організація позачергових виборів так само залежить і від їх політичної волі й відповідальності", - пояснив він.

Прикладом відсутності такої волі Давидович назвав той факт, що окремі політичні сили не внесли до ЦВК у визначені строки подання щодо кандидатур до складу окружних виборчих комісій, що й стало причиною зриву строків формування цих комісій.

Крім того, зазначив голова ЦВК, не зроблено необхідних кроків щодо фінансування позачергових парламентських виборів.

Водночас, на думку Давидовича, на організації виборчих і референдумних процесів позитивно позначиться ухвалення закону про державний реєстр виборців, що є "одним із ключових питань виборів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування