Станік, Пшеничний та Іващенко прорвалися в КС крізь посилену охорону

Четвер, 24 травня 2007, 09:47

Звільнені президентом судді Конституційного Суду Сюзанна Станік, Валерій Пшеничний та Володимир Іващенко безперешкодно пройшли в будинок Конституційного суду.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", щоб забезпечити прохід суддів, до будинку КС з ранку в четвер прибули близько 20 депутатів від фракцій СПУ і Партії регіонів. Вони вишикувалися коридором, і судді безперешкодно пройшли в будинок.

Водночас, за словами депутата від Партії регіонів Василя Кисельова, судді пройшли в будівлю КС із постановою апеляційного суду.

Раніше "proUA" повідомив, що охорона Конституційного Суду в четвер вранці посилена.

Перед входом у КС стоять два автобуси з правоохоронцями. Декілька міліціонерів у формі стоять безпосередньо біля входу в КС, інші знаходяться в двох автобусах ЛАЗ.

Дещо далі по вулиці Жилянській стоїть критий фургон для перевезення затриманих. Біля будинків, що знаходяться навколо КС, теж стоять пости правоохоронців.

Як пояснив Кисельов, приміщення взяла під охорону рота Управління державної охорони.

"У них є чіткий наказ: нізащо не пропускати сюди трьох суддів, апеляційне рішення по яких ми очікуємо на десяту година ранку", - сказав Кисельов.

Тим часом, біля будинку КС знаходилися депутати фракцій БЮТ та "Наша Україна", що спостерігали за цим збоку.

Усі депутати, які організували коридор, після суддів також ввійшли до будинку КС.

Зараз очікується прес-конференція виконуючого обов'язки голови КС Пшеничного.

Як відомо, 23 травня Шевченківський районний суд заборонив пускати Станік, Пшеничного та Іващенка в приміщення Конституційного Суду.

Звільнені президентом судді КС Пшеничний, Станік та Іващенко звернулися в Печерський суд Києва з проханням поновити їх на посадах суддів КС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування