Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" фактично відмовились підтримати Мороза у нападі на Ющенка

Четвер, 24 травня 2007, 10:17

Верховна Рада зробила півгодинну перерву у своїй роботі на прохання фракції Партії регіонів, яка вирішила "узгодити свою позицію" щодо проекту постанови ВР "Про узурпацію влади президентом".

З відповідною пропозицією звернувся член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов після зачитання тексту проекту постанови.

"23 травня у своєму зверненні до народу президент назвав неконституційним рішення Конституційного Суду щодо визнання неконституційною статті закону про судоустрій в Україні", - зачитав проект постанови голова Верховної Ради Олександр Мороз.

"Тим самим Ющенко фактично перебрав на себе функції КС", - додав він.

"24 травня Управлінням держохорони, підпорядковане президенту, заблокувало приміщення КС, перешкоджаючи діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції. Такі дії кваліфіковані Кримінальним кодексом як злочин", - йдеться у тексті постанови.

"Верховна Рада вважає вчинене президентом конкретним проявом узурпації і попереджає про його персональну відповідальність за подальший розвиток подій", - зачитав Мороз.

"Верховна Рада вимагає від Генпрокуратури негайно дати правову оцінку фактам вчинення злочинних дій", - додав він.

Крім того, "за такої ситуації ВР вважає неможливим ведення будь-яких переговорів і консультацій між прем'єром та президентом до припинення останнім дій, що виходять за межі Конституції і законів".

"Оскільки кроки президента ми розцінюємо як втручання у діяльність судової гілки влади з метою неможливості прийняття рішення щодо конституційності його указу від 26 квітня", - пояснюється у проекті постанови.

"Верховна Рада звертається до всіх посадових осіб органів державної влади з вимогою неухильно дотримуватись положень 60 статті Конституції, згідно з якою ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження і накази, і нагадуємо про юридичну відповідальність за видання і виконання таких розпоряджень чи наказів", - додається у тексті.

У відповідь на це Чечетов заявив, що "сьогодні виносяться дуже серйозні питання, заява і постанова і проект постанови про звільнення Стецюка з посади судді КС, тому фракція "Регіонів" просить 30-хвилинну перерву, щоб з'ясувати позиції".

Таким чином депутати пішли на перерву без голосування за проект постанови.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування