РНБО обіцяє стати важкою артилерією

Четвер, 24 травня 2007, 10:29

РНБО прийме рішення по виходу з політичної кризи у випадку, якщо будуть вичерпані всі резерви з досягнення консенсусу щодо проведення дострокових парламентських виборів.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" член РНБО Юрій Рубан.

"Якщо я правильно розумію, секретар РНБО вважає, що ще не вичерпано процес, так сказати, осмислення цього політичними силами", - сказав він.

"І я думаю, якщо індикатори йому покажуть у ході переговорів, у ході зустрічі, що резерв терпіння, часу, запас міцності в суспільстві, у політичній і економічній системі вичерпаний, то я не сумніваюся, що рішення буде прийнято дуже швидко", - заявив Рубан.

За його словами, РНБО збереться тоді, коли буде змушений застосувати ці рішення.

"У розпорядженні президента і РНБО є достатньо правових механізмів для того, щоб забезпечити вихід з цієї ситуації", - додав член РНБО.

При цьому він ухилився від конкретної відповіді за рішенням, додавши, що воно буде "винятково правовим" і що над цим працюють юристи.

Він також додав, що "фундаментальна" ідея з виходу їхньої кризи полягає в тому, що, відповідно до Конституції, укази президента повинні виконуватися.

Нагадаємо, раніше cекретар РНБО Іван Плющ запропонував президентові скликати раду після того, як робоча група з питань виходу з політичної кризи сформує остаточний пакет своїх законодавчих пропозицій.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування