Тимошенко думає, що у соціалістів висохли мізки

Четвер, 24 травня 2007, 15:50

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко переконана, що президент діяв в рамках конституції, коли звільнив Святослава Піскуна з посади генпрокурора.

"Президент крок за кроком дотримується законів і Конституції. Саме депутати Партії регіонів ухвалили закон про несуміщення депутатської посади з чиновницькими кріслами. Цей закон говорить, що якщо будь-яка особи призначається чиновником і за 20 днів не склав повноваження, акт про призначення такого чиновника автоматично втрачає силу", - заявила вона на прес-конференції у четвер.

Тимошенко нагадала, що 20 днів минули.

"Коли Піскун рішенням суду був поновлений на посаді, президент теж дотримався закону. Хотів він цього чи не хотів, але зробив. І далі доля генпрокурора була тільки в його руках", - додала вона.

"І мене сьогодні дивує активність МВС, які на нормальну правову дію відреагували цілим "Беркутом". Я хочу запитати, невже пану Цушку так страшно? Чи, можливо, йому в команду той, кому так страшно? І чого вони бояться кожного нового генпрокурора", - запитала Тимошенко.

Лідер БЮТ також нагадала, що МВС є піднаглядним органом щодо генпрокуратури.

"Я не пам’ятаю такого, щоб піднаглядний орган захоплював силою того, хто мусить за ним наглядати. Думаю, що у соціалістів від страху перед виборами посохли мізки", - припустила лідер БЮТ.

Вона також попередила Цушка, що народ ніколи не пробачить застосування сили для врегулювання політичних питань.

"Те, що він зробив такий крок, говорить про те, що він відповідатиме за кримінальним кодексом", - запевнила Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News