Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" звинувачує коаліцію в перевороті. Коаліціанти - президента

Четвер, 24 травня 2007, 16:46

"Наша Україна" заявляє, що в Україні фактично відбувається антидержавний переворот за участю представників коаліції - Партії регіонів, Соцпартії та Комуністичної партії.

Про це йдеться в заяві "Нашої України" щодо звільнення Святослава Піскуна з посади генерального прокурора.

"Наша Україна" заявляє, що указ президента Віктора Ющенка про звільнення Піскуна "був виданий з додержанням усіх, передбачених Конституцією та законами України, правових норм", і генпрокурор був звільнений на виконання норм Конституції.

"Незважаючи на те, що даний акт президента був виданий з суворим додержанням усіх процесуальних норм, і повинен виконуватися всіма органами влади та посадовими особами на всій території України, сьогодні фактично відбувається антидержавний переворот, в якому беруть участь представники коаліції Партії регіонів, соціалістів і комуністів", - сказано в заяві.

"Більше того, Міністр внутрішніх справ Василь Цушко використав збройне формування, спецпідрозділ "Беркут", для силового протистояння указу президента", - додає "Наша Україна".

"Наша Україна" висловлює "цілковиту підтримку" діям президента і заявляє, що "всіма дозволеними Конституцією та законами України засобами" буде відстоювати виконання всіх указів Ющенка, в тому числі, щодо звільнення Піскуна з посади генпрокурора.

"Тих, хто не дотримується Конституції, законів, указів президента ми вимагаємо притягти до відповідальності, яка передбачена чинним законодавством. У зв’язку із цим ми вимагаємо звільнення з посади Міністра внутрішніх справ Василя Цушка та проведення ретельного розслідування його антизаконних дій", - сказано в заяві "Нашої України".

В свою чергу, Партія регіонів заявляє, що "24 травня новопризначений керівник Державної служби охорони Гелетей спробував здійснити силове захоплення Генеральної прокуратури під приводом виконання указу президента про зняття з посади генпрокурора Піскуна".

"Народні депутати України Раїса Богатирьова, Віталій Хомутинник, Геннадій Самофалов, Володимир Сівкович, Микола Джига, Ганна Герман, Петро Симоненко та інші, приїхавши в Генпрокуратуру, стали на заваді виконання Гелетеєм незаконного указу президента", - сказано в заяві прес-служби партії.

У повідомленні зазначається, що прихильники Партії регіонів здійснили пікетування Генпрокуратури "з вимогою припинити спроби силового розв’язання політичного протистояння, а також дотримання президентом законів і Конституції".

Прес-служба Партії регіонів стверджує, що звернулась до Служби безпеки і Міністерства оборони для з’ясування їхньої позиції, але там "посилаючись на відсутність керівництва, відмовилися коментувати ситуацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування