ЮЩЕНКО НАЗВАВ ЦУШКА ЗЛОЧИНЦЕМ

Четвер, 24 травня 2007, 18:23

Президент Віктор Ющенко дав розпорядження в.о. генпрокурора та СБУ розібратися з ситуацією, яка сталася в четвер в генпрокуратурі в зв’язку із введенням спецпідрозділів "Беркуту".

Про це Ющенко сказав на брифінгу в четвер.

"Я дав розпорядження новопризначеному Генпрокурору - людині яка виконує обов’язки СБУ розібратися в тій ситуації, яка сталася з введенням підрозділів "Беркуту" в Генеральну прокуратуру", - заявив Ющенко.

Він зазначив, що зараз підрозділи виведені.

"Але залишається запитання, хто дав цей злочинний наказ, хто буде нести кримінальну відповідальність за використання сили у врегулюванні політичного конфлікту? Це не жарти!" - наголосив Ющенко.

"Я хотів би, щоб міністр внутрішніх справ не коментував укази президента. Це не його справа, якщо він ще міністр", - наголосив президент.

Він також заявив, що дії міністра внутрішніх справ Василя Цушка в Генпрокуратурі в четвер – це злочин.

"Що робить міністр внутрішніх справ в Генпрокуратурі, скажіть, будь ласка? Закон забороняє підрозділам внутрішніх військ перебувати у службових приміщеннях. Що роблять підрозділи "Беркуту" у кабінеті генпрокурора? Хто дав наказ цим підрозділам переступити поріг Генпрокуратури? Я хотів би, щоб ці люди несли кримінальну відповідальність", - сказав Ющенко.

"Те що сьогодні зроблено міністром Цушко - це злочин. Люди, які видали наказ – допустилися злочину. Я попереджую, щоб це був останній факт використання силових методів у врегулюванні конфлікту", - наголосив Ющенко.

Він також підкреслив, що "ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинне розпорядження чи наказ".

Ющенко охарактеризував ситуацію в країні так: "Йде повзучий захват влади, тихий державний переворот".

Президент знову підкреслив, що виходом з ситуації, що склалася, можуть бути лише політичні домовленості. "Люди зі зброєю не допоможуть вирішити конфлікт. Їх втягнення віддаляє від компромісу", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування