Ющенко пояснив Раді, що з Піскуном міг розібратися і без неї

Четвер, 24 травня 2007, 18:46

Президент Віктор Ющенко не повинен був погоджувати звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора з Верховною Радою, оскільки він нею не затверджувався.

Про це президент заявив на прес-конференції у четвер.

"Указ про призначення генпрокурора підписав президент. Він призначений не Верховною Радою, а відновлений на посаді завдяки рішенню суду. Указ президента може бути відмінений іншим указом президента, якщо на те є конституційні підстави", - запевнив Ющенко.

Він також наголосив, що указ підписано публічно і вся процедура запровадження його в дію відбувається відповідно до регламенту.

На питання, чи звільнить він через 20 днів Олександра Турчинова, якщо Рада не позбавить його депутатських повноважень, президент запевнив, що "з посади буде звільнений Турчинов чи будь-хто, хто не дотримується вимог закону".

"Якщо вам відомо, що я роблю винятки по партійній ознаці - назвіть прізвища, і я доведу, що таких фактів у вас немає", - заявив Ющенко.

Він наголосив, що зараз важливо мати деполітизовані силові і судові структури, які могли б дотримуватися правового шляху і "не допускати жодного натяку на силовий сценарій".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування