Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ НАЗВАВ ДАТУ ВИБОРІВ, БО КОАЛІЦІЯ ЗІРВАЛА ДОМОВЛЕНОСТІ

Четвер, 24 травня 2007, 18:59

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в ході консультацій з прем’єром Віктором Януковичем у четвер погодили дату виборів.

"Я думав, що на консультації ми досягли повного взаєморозуміння і врегулювання цього питання", - заявив президент на прес-конференції у четвер.

"Була досягнена домовленість, через яку процедуру можна установити дату виборів, яка узгоджується з позиціями політичних сил. Ця дата була названа і рішення було підтверджене. І була домовленість, що до вечора на столі з'явиться протокол ", - додав президент.

За його словами, протокол мали підписати секретар РНБО Іван Плющ, Микола Азаров та 5 лідерів фракцій.

"Мова йшла про підтверджену позицію... На жаль, допізна вчора цей протокол не з'явився", - зазначив президент.

"На жаль, в мене склалося враження, що переговори, які йдуть уже 52 дні для урядової більшості є фікцією. Це є спосіб затягнути час, сформувати тиски на судові органи, деморалізувати роботу органів ГПУ, зробити сигнали для суспільства, що влада не здатна провести вибори", - заявив Ющенко.

Він підкреслив, що мова не йде про його стосунки з прем’єром, а мова йде про те, чому 4 місяці не заходить майже половина депутатів.

"Чому 171 депутат заяву написав, відмовився від самого святого – своїх повноважень у Раді? Мова не йде про змову, а про обставини, які змусили мужніх людей сказати, що повертатися в кучмістський режим ніхто не буде", - запевнив Ющенко.

Він також висловив думку, "поза спиною президента і переговорних сторін іде шарлатанство, тиск, переслідування підкуп", щоб показати, що "демократичними процесами кризу врегулювати не можна".

Президент наголосив, що рішення по виходу з кризи є лише вибори на основі "делікатного переговорного процесу".

Водночас на уточнююче запитання, якою саме була ця дата виборів, Ющенко уникнув відповіді.

"Я би міг назвати, але ця дата робоча. Якщо вона не прийнята, якщо ми узгодили з прем’єром, а тепер вона не декларована, не підписана на папері, яку мені дату називати?", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...