ПІД ШУМОК ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ВЛАШТУВАВ ПЕРЕВОРОТ У КИЇВРАДІ

Четвер, 24 травня 2007, 21:33

Київська міська рада прямо підпорядкувала собі Київську міську державну адміністрацію, як свій виконавчий орган.

Це випливає з рішення Київради, ухваленого на пленарному засіданні в четвер.

У рішенні відзначається, що відповідно до діючого законодавства, функції виконавчого органа Київради здійснює Київська міська державна адміністрація.

При цьому Київрада затвердила структуру і склад свого виконавчого органа, який також є Київською міською держадміністрацією.

Київрада також скасувала свої рішення, ухвалені депутатами Київради попередніх скликань, щодо затвердження структури і чисельності Київської міськадміністрації.

За дане рішення проголосували 70 депутатів, що входять у промерівську більшість.

Опозиція - фракції блоків Юлії Тимошенко, "Нашої України" і Віталія Кличка - висловила протест проти даного рішення і заявила, що має намір подати відповідне подання до прокуратури.

Депутат Київради Володимир Бондаренко (фракція Блоку Віталія Кличка) розцінив дане рішення як "маленький переворотик, який хоче здійснити Леонід Черновецький зі своїми прихильниками".

"Почуваючи, що ситуація в країні загострюється, і що президент може видавати укази, що стосуються Києва, нинішнє керівництво столиці пішло на маніпуляції, щоб у випадку указу про зміну глави Київської міської держадміністрації можна було працювати як і раніше", - сказав він.

При цьому Київрада не підтримала рішення про створення "Київського Медіа Холдингу" на основі комунальних друкованих ЗМІ "Хрещатик", "Вечірній Київ" і "Українська столиця". "Медіа Холдинг" передбачалося створити у формі закритого акціонерного товариства.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування