Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко хоче РНБО і бачить Цушка за ґратами

Четвер, 24 травня 2007, 23:00

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що необхідно скликати екстрене засідання Ради національної безпеки й оборони.

"У тій ситуації, що складається, повинен бути невідкладний контакт президента з прем'єром, і очевидно, до порядку денного уже внесено питання про проведення екстреного засідання РНБО - органу, що корелює всі дії всіх центральних органів виконавчої влади", - заявив Гриценко в прямому ефірі 5-го каналу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні бачимо, що фактично валяться основи держави. Я про це говорив на засіданні і РНБО й уряду. Держава ґрунтується на тому, що ухвалюється в рамках закону рішення в цій піраміді (виконавчої влади) і вони виконуються. Якщо рішення не виконуються, то на стражі їхнього виконання повинні стояти правоохоронні органи: є СБУ, є прокуратура, є інші правоохоронні інститути, які повинні це робити", - завив він.

Водночас Гриценко відзначив, що, незважаючи на те, що зараз спостерігається пік конфлікту, "Україна зможе його швидко пройти".

На його думку, пік кризи незабаром пройде, але, на жаль, цією ситуацією буде "закладений сумнів" у необхідності виконувати рішення вищих посадових осіб.

Він також вважає, що своїми діями міністр внутрішніх справ Василь Цушко поставив хрест на своїй політичній кар'єрі, і найближчим часом проти нього буде порушена кримінальна справа.

"Фактично як міністр, як політик, Василь Цушко поставив хрест на своїй кар'єрі. Я упевнений у тому, що найближчим часом, завтра, проти нього буде порушена кримінальна справа і йому доведеться відповідати за законом", - заявив Гриценко.

Гриценко застеріг Цушка, у випадку якщо "у нього є якісь гарячі думки щодо Міністерства оборони", їхньої реалізації міністр оборони не допустить.

Він також заявив, що вперше за роки незалежності в Україні відбувається зіткнення силових структур.

"Фактично вперше за історію незалежної України було зіткнення, і зараз воно продовжується, різних силових структур. Це небезпечний розвиток подій, що повинен бути зупинено. Потрібно взяти брейк", - сказав.

"Сьогодні відбуваються екстраординарні події, яких не було ніколи. Мене дивує позиція, яку зайняв міністр внутрішніх справ Василь Цушко, який на засіданні уряду, як правило, відстоював державницькі підходи, і я завжди ставився до нього з повагою. Але те, що він зробив зараз - це виходить за рамки закону, це виходить за рамки здорового глузду, і створює дуже небезпечну ситуацію", - підкреслив міністр.

Водночас Гриценко відзначив, що Збройні сили не одержували наказу захищати той чи інший об'єкт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...