Силовики у Ющенка вирішили притягнути правопорушників до відповідальності

П'ятниця, 25 травня 2007, 00:51
Голова Управління державної охорони Валерій Гелетей заявляє, що люди, які порушили закон в ситуації навколо звільнення Святослава Піскуна, будуть притягнуті до відповідальності.

Так він відповів на питання, про що саме йшлося на нараді у президента за участі силовиків. Зустріч розпочалася о 23 годині і закінчилася близько півпершої ночі.

"Люди, які порушили закон, відповідатимуть по тим нормам закону, по яким вони його порушили, і будуть притягнуті до відповідальності", заявив Гелетей.

Він не став відповідати на запитання журналістів, про кого саме йде мова: "Нехай дають відповідь офіційні органи".

Він також не відповів на уточнююче запитання, чи має він на увазі міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Гелетей відмовився давати відповіді на інші запитання. "Давайте до ранку доживемо", додав він.

Водночас міністр оборони Анатолій Гриценко повідомив, що на зустрічі обговорювалися "внутрішні питання".

Він також відмовився відповідати на запитання, чи розглядалося питання про захоплення залу Конституційного Суду, про що повідомляли прем’єр-міністр Віктор Янукович і Цушко.

"Спіть спокійно. Все буде в порядку", зазначив міністр.

Відповідаючи на питання про намір КПУ відправити його у відставку, він сказав: "З таким успіхом можна ставити питання про скасування таблиці Мєндєлєєва".

Після засідання силовиків у президента Гелетей відправився до Генпрокуратури. Бійці "Беркута", що охороняють вхід до прокуратури, намагалися не пропустити його в будинок.

Однак, через 5 хвилин переговорів Гелетей з охороною пройшов на територію ГПУ, у будинок, у якому знаходиться звільнений президентом Святослав Піскун.

Через якийсь час ГПУ залишив екс-генпрокурор Олександр Медведько, відмовившись від коментарів для преси.

Депутат Чорновіл, який знаходився в цей час у Генпрокуратурі, повідомив журналістам, що, згідно чуток, загони "Альфи" збираються штурмувати ГПУ о 3-й годині ранку.

Він також повідомив, що за його даними, міністра внутрішніх справ Цушка не запрошували на зустріч президента із силовиками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування