Гелетей сказав дзвонити Наливайченку. I кликати "Альфу"?

П'ятниця, 25 травня 2007, 03:01

Начальник управління Держохорони Валерій Гелетей наказав своєму помічнику дзвонити в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку.

Про це народні депутати від коаліції повідомили лідеру Компартії Петру Симоненку під час його суперечки з Гелетеєм. Кореспондент УП підтверджує, що факт дзвінка з відповідним дорученням справді мав місце.

Гелетей намагався зайти в один з корпусів прокуратури, проте охоронці перегородили йому дорогу. Йому назустріч вийшов Симоненко.

На вимогу Гелетея випустити його з Генпрокуратури Симоненко заявив, що він вийде з неї тільки разом зі своїми людьми.

Між ними зав’язалася суперечка. Гелетей стверджував, що він є держслужбовцем і охороняє будівлю генпрокуратури за своїми службовими обов’язками. Симоненко заперечив, що ГПУ в особі генпрокурора Святослава Піскуна розірвала догорів з УДО про охорону. Проте Гелетей стверджує, що є заява новопризначеного в.о. генпрокурора Віктора Шемчука про те, що Генпрокуратура бажає користуватися послугами УДО. Гелетей заявив також, що його тримають у заручниках.

Під час цієї розмови депутати від коаліції повідомили Симоненку, що декілька хвилин тому Гелетей дзвонив своєму помічнику з наказом, щоб той дзвонив Наливайченку. На думку депутатів, це може бути наказ про введення в прокуратуру спецпідрозділу "Альфа".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування