Шуфрич вирішив поки не знищувати боєприпаси

П'ятниця, 25 травня 2007, 09:21

Роботи з утилізації снарядів у Новобогданівці припинені і будуть продовжені приблизно в жовтні поточного року.

Про це заявив міністр із питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, повідомляє Ліга.

У прес-службі МНС пояснили, що зупинка робіт пов'язана з високою температурою на вулицях і застосовується для "запобігання підвищеного ризику для саперів".

Утилізація боєприпасів буде продовжена при "нормальній прогнозованій температурі, не вище 12-14 градусів".

Шуфрич зазначив, що Новобогданівка - дуже складний об'єкт. "Наші фахівці виконали головну задачу - знищили реактивні снаряди системи залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч", причому виконали це в рамках графіка", - відзначив він.

"Ми встигли їх знищити до приходу спеки, але на території бази ще залишаються артилерійські снаряди різного калібру, максимальний з яких - 203 мм. Вони не несуть загрози цивільному населенню, але при їхньому знищенні є надзвичайний ризик неконтрольованого самовибуху", - повідомив голова МНС.

Шуфрич також зазначив, що "у світі не існує технології, що дозволила б утилізувати ці боєприпаси іншим шляхом, ніж підірвавши".

Згідно даним Шуфрича, для знищення боєприпасів у нормальних температурних умовах потрібно близько 60-70 діб.

Як відомо, 18 травня під Новобогданівкою на території 275-ї артилерійської бази при закладці чергової партії боєприпасів для планового знищення методом підриву відбувся несанкціонований вибух.

У результаті 2 особи загинули, ще 2 одержали важкі поранення. Обоє загиблих були радіомінерами, молодшими сержантами внутрішньої служби 1980 і 1984 років народження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування