Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун каже, що не може виконати "злочинний указ" без копії

П'ятниця, 25 травня 2007, 09:49

Звільнений президентом з посади генерального прокурора Святослав Піскун заявляє, що не може виконувати указ президента Віктора Ющенка про своє звільнення.

"Те, що вчора Іван Плющ прийшов на нашу нараду і прочитав указ президента, нібито указ президента, я зрозумів. Я також чітко зрозумів, що указ незаконний. Це нормально, тому що незаконні укази – це, так скажем, не рідкість для декого", - сказав він у п’ятницю вранці у будівлі ГПУ.

"Але я відповідально заявляю: на 9.15 ранку я не бачив завіреної копії указу президента, з секретаріату в прокуратуру її не надійшло. Я указ не бачив, і я його не можу виконувати", - наголосив Піскун.

Водночас, на запитання журналіста "Української правди", чи буде виконувати він указ про своє звільнення з посади генпрокурора у випадку, якщо указ таки надійде з секретаріату, Піскун відповів, що цілком можливо, що виконає його.

"Цілком можливо, я виконаю його, але за тієї умови, що в ньому не буде нічого протизаконного. Наприклад, я не буду його виконувати, якщо там буде сказано, що треба розстріляти 10 журналістів. Я злочинних указів виконувати не буду", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування