Гелетей визнав свою помилку

П'ятниця, 25 травня 2007, 09:56

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей вважає своєю помилкою те, що він вступив у публічне обговорення у ЗМІ й з політиками заяв про підготовку замахів на лідерів опозиції.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", повідомляють Українські новини.

"Я виконав свій громадянський обов'язок: повідомив громадськість про можливі замахи на опозиціонерів. Але з мого боку було помилкою розголошення яких-небудь відомостей і обговорення їх з політиками, а також відвідування програми "Свобода слова", - сказав він.

Зі слів Гелетея, він не повинен був уточнювати свою інформацію привселюдно.

"Питання, які задавали політики в прямому телеефірі, повинні були залишитися без відповідей. В оперативно-розшуковій роботі деякі факти розголошувати не можна до закінчення слідства. Я як екс-керівник УБОЗ це прекрасно розумію, думаю, діючі й колишні працівники МВС зі мною згодні", - сказав він.

Гелетей вважає, що Служба безпеки незабаром зможе підтвердити або спростувати його заяви.

"Усі матеріали передані в СБУ, і незабаром пролунають офіційні заяви, які підтвердять або спростують мої припущення. Нехай коментують ті люди, які ведуть перевірки. Результатів довго чекати не доведеться", - сказав він.

Він також розповів, що пропонував Юлії Тимошенко взяти участь у розкритті організаторів можливого замаху на неї, але вона відмовилася.

"Розмова про інсценування вбивства Тимошенко не порушувалась. Пропонувалось інсценувати поїздку в регіони або за кордон на відпочинок з подальшим придбанням квитків, бронюванням готелів. Ця інформація обов'язково дійшла б до організаторів убивства, і ми б простежили, які заходи вживають організатори для підготовки замахів", - сказав він.

Гелетей пояснює відмову Тимошенко тим, що в неї не було часу на це, тому що йде передвиборна кампанія, а також тим, що ніхто не міг повністю гарантувати їй безпеку.

"Також ніхто не міг дати стовідсоткової гарантії безпеки - тому вона відмовилась", - сказав він.

11 травня Гелетей, який тоді займав посаду керівника головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента, заявив, що в секретаріату є інформація про підготовку замаху на Тимошенко.

За цією інформацію, замах планувалося здійснити до 14 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування