Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" зчинили лемент про початок силового сценарію

П'ятниця, 25 травня 2007, 10:30

Фракція Партії регіонів розцінює дії Управління держохорони під Генпрокуратурою у четвер першою спробою силового розв'язання кризи.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у Верховній Раді.

"Дії Державної служби охорони – це перша спроба силового розв'язання конфлікту. Це наочне підтвердження спроб захоплення влади неконституційним шляхом із використанням силової структури", - зазначив депутат.

На переконання Чечетова, до подібних дій президента підштовхують глава його секретаріату Віктор Балога і його заступник Роман Безсмертний.

"Кінцева мета зусиль президента та його оточення – створення ефективного механізму, покликаного виключно силовими методами довести процес узурпації влади до логічного завершення", - заявив депутат.

Він додав, що "згідно з Конституцією, генпрокурор призначається та звільняється з посади президентом винятково за згодою Верховної Ради".

Крім того, за словами Чечетова, 14 травня Святослав Піскун написав заяву про складення з себе депутатських повноважень, "яка в установленому порядку була передана апарату ВР для підготовки до розгляду на одному з засідань ВР".

"Тому формулювання, з яким було вчинено спробу звільнити Піскуна, не відповідає дійсності і фактично є протиправним", - зазначив депутат.

Чечетов ще раз озвучив інформацію про те, що нібито в.о. генпрокурора Шемчуку дано вказівки по зачистці регіонів, активістів, які підтримують коаліцію.

Партія регіонів закликає президента усвідомити політичні наслідки безконтрольних правових дій підконтрольних йому органів та посадовців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування