Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цушко обіцяє давати по зубах і не хоче ходити до Ющенка

П'ятниця, 25 травня 2007, 11:12

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко вважає, що не перевищував своїх повноважень під час подій у Генпрокуратурі у четвер і заявляє, що нестиме особисту відповідальність за всі подальші свої вказівки.

"Я нічого (повноваження) не перевищував. Я діяв свідомо і давав команди свідомо. Так, я виявив емоції, я людина... Я вибачаюся за свої емоції", - заявив міністр під час звіту у Верховній Раді.

"Я попереджав, хто полізе із силовим методом – отримає по зубах, скажемо по-народному. Учора отримали, бо політичне рейдерство неприпустиме", - зазначив він.

На переконання Цушка, "якби не було позиції МВС, сьогодні не було б Верховної Ради, ви б не сиділи тут і не працювали, не було б Кабміну, не було б жодної установи, була б диктатура".

"А я зрозумів учора, що ви існуєте, бо ви не прийняли відставку генпрокурора з посади депутата. Наскільки я розбираюся, ви не розпущені", - додав він.

"Мені кажуть, що я вмішуюся в політику. Так, я буду вмішуватися в політику, бо далі слухати брехню неможливо, а я люблю казати правду", - заявив Цушко.

"Мені закидають, що Цушко не ходить туди, сюди. Я не буду ходити в ті установи, які видають сьогодні незаконні акти і які ставлять країну на межу громадянської війни", - додав він.

Цушко заявив, що він - міністр внутрішніх справ і буде забезпечувати порядок: "Я особисто відповідаю за те, які сили сюди стягую для забезпечення порядку".

"Завіряю, не буде злочинних указів з мого боку, за них буду відповідати я, особисто, міліціонерів я не підставлю", - додав міністр.

Також Цушко зазначив, що не буде виходити за межі закону і нікому не дозволить: "Жодній вищій посадовій особі, а тим паче "бєспрєдєльщикам", які захоплюють святая святих – Генпрокуратуру".

"Кажуть, Цушко ліг під Януковича. Ні під кого я не лягав. Я ліг під Конституцію, під закон про міліцію", - заявив міністр.

Як відомо, у четвер президент провів нараду із силовиками, на якій не було тільки Цушка.

Крім того міністр повідомив про те, що між Генпрокуратурою та МВС було укладено договір про надання послуг охорони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...