Мороз відмовляється розглядати дострокові вибори

П'ятниця, 25 травня 2007, 11:26

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що без рішення Конституційного Суду щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту, питання про дострокові вибори у парламенті розглядатися не будуть.

Про це він сказав у п’ятницю в залі Верховної Ради.

"Без рішення Конституційного Суду щодо указу президента ніяких питань з достроковими виборами у Верховній Раді розглядатись не буде", - запевнив він.

Водночас коментуючи події четверга, Мороз схвалив дії міністра внутрішніх справ Цушка у Генпрокуратурі.

"Міністр внутрішніх справ діяв адекватно ситуації, припинив авантюру з погано прогнозованими наслідками. Можемо визнати, що він діяв у відповідності із законом і волею парламенту", - заявив спікер.

"Далі вчора піднімалось питання по тезах міністра оборони двозначного змісту, що армія керується законом, але в той же час вона може бути задіяна і до виконання інших обов’язків за розпорядженням президента", - додав він.

Мороз порекомендував Раді звернутись до Кабміну, щоб той "розставив крапки над і".

Також спікер висловив обурення викликом судді КС Валерія Пшеничного на допит СБУ. "Це можна пояснити лише тиском на Конституційний Суд з боку президента", - заявив він.

Він не виключив, що парламент розгляне питання повноважень СБУ, оскільки вона, схоже, продовжує мати повноваження, які "були в попередній державі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування