РАДА ЗВІЛЬНИЛА РАДЧЕНКА І ПРИЗНАЧИЛА НА ЙОГО МІСЦЕ КУЗЬМУКА

П'ятниця, 25 травня 2007, 13:45

Верховна Рада звільнила Володимира Радченка з посади віце-прем'єр-міністра.

За це проголосували 250 депутатів.

Сам Радченко на засіданні попросив відправити його у відставку через хворобу, щоб звільнити місце "для більш достойного кандидата".

Через кілька хвилин Верховна Рада призначила на цю посаду Олександра Кузьмука. "За" проголосувало 246 депутатів.

Перед цим прем’єр-міністр Віктор Янукович особисто вніс відповідні подання до Верховної Ради.

У свою чергу, комуністка Катерина Самойлик нагадала Кузьмуку, що під час Помаранчевої революції він сказав президенту Леоніду Кучмі, що армія не виступить проти народу.

Після цього вона запитала в нього, "чи не відбудеться зараз, що ви віддасте якомусь кольору перевагу".

"Стояв, стою і буду стояти на тому, що армія і флот України присягали на вірність народу і ніколи вони не можуть бути застосовані проти народу чи для вирішення внутрішніх проблем", - відповів Кузьмук.

Після цього Кузьмук склав присягу на вірність народу України, де пообіцяв обстоювати права і свободи громадянина та сталий демократичний розвиток суспільства.

"Дякую за високу довіру і усвідомлюю відповідальність, яка покладається на мене в найгостріший час розвитку і розбудови нашої держави. Я ніколи не змінював свої переконання, тому з першого часу свого призначення, в межах своїх повноважень я буду працювати над тим, щоб в Україні було торжество закону, щоб ніколи на українську землю не падала людська кров", - заявив Кузьмук.

Як відомо, Кузьмук був двічі міністром оборони. За час його міністерства було збито російський літак над Чорним морем, а ракета під час навчань влучила в будинок у Броварах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...