Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заочно очолив СНД, а Росія стурбована ескалацією кризи

П'ятниця, 25 травня 2007, 15:42

Рада голів урядів СНД обрала прем'єр-міністра Віктора Януковича своїм головою на наступний рік.

Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на спільній прес-конференції з головами урядів СНД після завершення засідання, повідомляють "Українські новини".

"Прем'єр-міністр Віктор Янукович обраний головою ради голів урядів СНД на наступний період", - сказав Азаров, зазначивши, що Україна це розцінює як велику честь.

Перший віце-прем'єр додав, що Янукович, знаючи, що його оберуть головою Ради голів урядів СНД, підготував програмну заяву про бачення Україною майбутнього СНД на період головування, яку через відсутність прем'єра на засіданні озвучив Азаров.

Азаров зазначив, що ця програма передбачає спільну роботу країн СНД з розвитку транспортних коридорів, активізацію роботи зі створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, а також активізацію роботи Міждержавного банку, який би обслуговував економічні проекти в рамках СНД.

Азаров зазначив, що учасники засідання домовилися, що всі запропоновані Україною проекти будуть докладно вивчені. Він також назвав сьогоднішнє засідання голів урядів СНД продуктивним і конструктивним.

Як відомо, раніше в Раді голів урядів СНД головував прем'єр Таджикистану Акіл Акілов.

Янукович скасував свою участь у Раді в п'ятницю через загострення політичної кризи в країні, і замість нього участь у зборах брав Азаров.

У той же час, прем'єр-міністр Росії Михаїл Фрадков заявив, що Російська федерація стурбована ситуацією в Україні.

"Ми спостерігаємо за ситуацією, що відбувається в Україні з деякою занепокоєністю з приводу ескалації в суспільстві", - сказав Фрадков на прес-конференції в Ялті.

Він підкреслив важливість того, щоб демократичні процеси України були нерозривно пов'язані з дотриманням правопорядку, законів і Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...