Президент просить РНБО залишатись у Києві

П'ятниця, 25 травня 2007, 17:17

Президент Віктор Ющенко попросив членів РНБО найближчими днями не залишати Київ та отримувати робочу інформацію про перебіг переговорного процесу з урегулювання кризи й про події "в тих чи інших інститутах влади".

Про це Ющенко заявив на нараді з головами облдержадміністрацій та представниками силових структур і правоохоронних органів у п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

"Безумовно, питання не є легким, мені б надзвичайно хотілося, щоб усі колізії, які виникають у цьому процесі, були доведені до вас, і щоб ви ясно розуміли своє місце і роль у ньому", - сказав президент.

"Я зараз звертаюся до вас як до українських політиків, яким ввірена значна частина політичного поля формування виконавчої влади... Ми повинні бути свідомі відносно того, наскільки сьогодні задіта безпека країни, її політична стабільність. Ситуація не є ординарною", - наголосив Ющенко.

При цьому президент висловив переконання, що представники коаліції використовували переговорний процес лише як затягування часу, щоб не робити жодних конкретних кроків у врегулюванні кризи.

"Безумовно, ми будемо продовжувати переговорний процес і в ці дні, але я б сказав, що у мене немає великого оптимізму, що він може привести до результатів, враховуючи вже продемонстровані протилежною стороною підходи", - водночас зазначив Ющенко.

Він переконаний, що "рано чи пізно вихід із ситуації забезпечить щирий переговорний процес".

Коментуючи події в Генпрокуратурі в четвер, Ющенко підкреслив: "Якщо політики так будуть керувати чинним законодавством, як вони це продемонстрували вчора, ці дії граничать з темою безпеки країни".

У цьому контексті він відзначив неправомірність дій у цьому конфлікті міністра внутрішніх справ Василя Цушка: "Уроки по застосуванню силової структури будуть зроблені найглибші. Це не жарти".

"Якщо ми маємо міністра, який з такою легкістю може ставити на політичні рейки діяльність силової структури, цим людям не просто не місце в керівництві відповідними силовими органами – вони мають нести відповідальність за те, що вчинили", - зазначив він, наголосивши, що справа, порушена за цими подіями, буде доведена до кінця.

Звертаючись до керівників силових та правоохоронних відомств, президент ще раз наголосив, що вони мають бути максимально деполітизованими і виконувати свої прямі функції.

"Якби сьогодні правові інститути держави на об’єктивному рівні могли обслуговувати політичний процес, криза не була б такою глибокою, як вона є", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування