Цушко заборонив військам слухатися Ющенка

П'ятниця, 25 травня 2007, 17:38

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що продовжує управляти внутрішніми військами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Цушко заявив у п’ятницю під час позачергового засідання уряду.

"Я після виходу цього указу відправив телеграми на місця, всім підрозділам внутрішніх військ про те, щоб вони не виконували ніяких незаконних вказівок, указів", - сказав Цушко.

За його словами, внутрішні війська – "це хлопчаки 18-19 років, це чиїсь діти, яких послали, щоб вони відслужили й виконали свій обов`язок за Конституцією перед народом України".

Цушко підкреслив, що робить усе можливе, щоб внутрішні війська не ставити в умови ризику.

"Я взагалі не давав ніяких вказівок виводити внутрішні війська з казарм. До сьогоднішнього дня жоден солдат не виходив", - додав він.

Міністр також повідомив, що в нього відбулася телефонна розмова з командуючим внутрішніми військами Олександром Кіхтенком.

"Він запевнив мене, що внутрішні війська діятимуть тільки в рамках закону. Командуючий розуміє свою відповідальність, і це буде так", - підкреслив Цушко.

Міністр також повідомив, що зараз готується наказ по Міністерству внутрішніх справ, що всі підрозділи повинні виконувати тільки розпорядження міністра внутрішніх справ.

Цушко також підкреслив, що ситуація в МВС контрольована. "Ми не вийдемо за рамки закону", - запевнив він прем`єр-міністра Віктора Януковича.

Як відомо, президент України Віктор Ющенко своїм указом вивів внутрішні війська з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ і підпорядкував їх главі державі.

Міністерство внутрішніх справ України розповсюдило заяву, в якій звернулося до президента України з проханням відмінити цей указ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування