Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк попередив, що БЮТ і "Нашій Україні" не вдасться позбавитися депутатів

П'ятниця, 25 травня 2007, 18:01

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк заявляє про незаконність з'їздів, які у суботу мають намір провести БЮТ та "Наша Україна".

"Завтра мають відбутися два з'їзди - БЮТ та "Нашої України", на яких вони будуть розглядати питання про складення повноважень народних депутатів. Це буде вчинено незаконно", - заявив Мартинюк на вечірньому засіданні Верховної Ради.

За його словами, згідно зі статтею 81 Конституції, у разі невходження народного депутата, обраного від партій чи блоку до фракції цієї партії чи блоку або виходу народного депутата із складу такої фракції його повноваження припиняються достроково на підставі закону за рішенням вищого керівного органу цієї партії чи блоку.

"Нагадую всім і тим, хто завтра збирається проводити з'їзди, що відповідного закону, якого вимагає 81 стаття Конституції, не існує, тобто вони не мають права позбавляти права депутатів, які напишуть заяви", - заявив Мартинюк.

Крім того, зазначив віце-спікер, згідно з 60 статтею регламенту про вступ чи вихід зі складу фракції депутат повідомляє письмово головуючого на пленарному засіданні.

"Повідомлення погоджується з головою фракції. Повідомлення робить головуючий за поданням голови фракції", - продовжив Мартинюк.

"Тому треба прийти до Верховної Ради, головуючий повинен оголосити про те, що хтось виходить із фракції, дочекатися закону, якого вимагає Конституція, проводити з'їзд і на з'їзді позбавляти повноважень", - пояснив віце-спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування