Мін’юст теж побачив в Ющенку загрозу

П'ятниця, 25 травня 2007, 18:45

Міністерство юстиції вважає, що нехтування главою держави законів може призвести до реальної загрози правовому ладу держави.

Про це йдеться в заяві Мін’юсту.

"Нехтування главою держави законів України і, насамперед, Конституції нашої держави стало причиною дестабілізації й розбалансування діяльності органів державного управління, створило кризову ситуацію, яка підриває суспільну довіру до української влади", - йдеться в заяві.

"Якщо попередні дії президента були скеровані на дезорганізацію роботи виконавчої влади через зупинення рішень уряду, видання всупереч Конституції указів з кадрових питань в системі державних адміністрацій, то за цим послідували намагання припинити функціонування законодавчої влади", - наголошує Мін'юст.

Міністерство також звинувачує президента в дискредитації й руйнуванні "єдиного органу конституційного судочинства – Конституційного Суду".

Мін'юст також вважає незаконним втручання у роботу Генпрокуратури, призначення виконуючого обов‘язки генпрокурора.

"Після видання указів щодо перепідпорядкування внутрішніх військ, формування незаконного складу Ради національної безпеки і оборони складається ситуація демонстративного нехтування правових норм", - йдеться в заяві.

У зв’язку з цим колегія Міністерства юстиції звертається до "всіх правників України з проханням використати свій авторитет, повноваження й можливості для зупинки руйнування правового ладу держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування